Recept: Vegan pannenkoek met gekarameliseerde peren

Ingrediënten

Voor de crepe:

1el Cassonade Graeffe

110 g bloem

325 ml soja of amandelmelk

1 tl vanille extract

2 el neutrale olie + extra om te bakken

Voor de gekarameliseerde peren:

6 peren

2 el plantaardige boter

60 g Cassonade Graeffe

½ tl kanneel

60 ml plantaardige room

Bereiden

+/- 3 personen 

Bereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd: 30 minuten

Doe alle ingrediënten voor de crêpe in een blender en meng samen tot een glad geheel.

Verwarm de neutrale olie in een grote koekenpan en bak de pannenkoeken aan beide kanten.

Voor de gekarameliseerde peren laat je de boter smelten in een pan. Schil de peren en snij in blokjes. Bak gedurende 10 minuten onder een deksel tot ze zacht zijn. Voeg de Cassonade Graeffe en kaneel toe en laat al roerend verder karameliseren.

Serveer de pannenkoeken met de warme gekarameliseerde peren en plantaardige room.

Rating

keukenprins
Wil je een feestje zonder gedoe, regel dan je eigen kok. Je hoeft niets meer voor te bereiden. En ook het opruimen wordt voor je gedaan. Hoe relaxed is dat?

Vegan pannenkoek met gekarameliseerde peren

Ingrediënten

Voor de crepe:

1el Cassonade Graeffe

110 g bloem

325 ml soja of amandelmelk

1 tl vanille extract

2 el neutrale olie + extra om te bakken

Voor de gekarameliseerde peren:

6 peren

2 el plantaardige boter

60 g Cassonade Graeffe

½ tl kanneel

60 ml plantaardige room

Bereiding

+/- 3 personen 

Bereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd: 30 minuten

Doe alle ingrediënten voor de crêpe in een blender en meng samen tot een glad geheel.

Verwarm de neutrale olie in een grote koekenpan en bak de pannenkoeken aan beide kanten.

Voor de gekarameliseerde peren laat je de boter smelten in een pan. Schil de peren en snij in blokjes. Bak gedurende 10 minuten onder een deksel tot ze zacht zijn. Voeg de Cassonade Graeffe en kaneel toe en laat al roerend verder karameliseren.

Serveer de pannenkoeken met de warme gekarameliseerde peren en plantaardige room.