
Als eerste op de hoogte
Elke maand sturen we je nieuwe recepten en ideeën om het leven nog feestelijker te maken.
© Tiense Suikerraffinaderij Contact Disclaimer Privacy Tiense Suiker website
Voor de crêpes:
150 g bloem
300 ml volle melk
1 el gesmolten boter
1 ei
Snufje zout
Boter of olie om te bakken
Voor de gekarameliseerde appels:
2 appels
50 g boter
50 g Cassonade Graeffe
½ tl kaneel
Sap van ½ citroen
Voor de mascarponevulling:
250 g mascarpone
2 el Tiense Bloemsuiker
1 tl vanille-extract
1 el room
+/- 6 pakketjes
Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Zeef de bloem in een kom en voeg een snufje zout toe. Maak een kuiltje in het midden en voeg het ei toe. Voeg de gesmolten boter, de helft van de melk toe en klop het beslag tot er geen klonters meer zijn. Voeg de rest van de melk en klop tot een glad beslag. Laat het beslag 30 minuten rusten.
Maak ondertussen de appeltjes: schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en voeg de appelblokjes toe. Bak 3-4 minuten tot ze beginnen te kleuren. Strooi de cassonade graeffe en kaneel over de appels en roer goed door. Laat dit karamelliseren terwijl je af en toe roert (ongeveer 5 minuten). Voeg het citroensap toe en laat nog een minuut sudderen. Hou de appeltjes warm terwijl je de pannenkoeken bakt.
Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan en bak dunne crêpes.
Meng de mascarpone, bloemsuiker, vanille-extract en room in een kom tot een gladde massa.
Leg een crêpe op een bord. Gebruik een spuitzak of een lepel om wat mascarpone in het midden van de crêpe aan te brengen. Voeg 1-2 eetlepels gekarameliseerde appels toe. Vouw de randen van de crêpe naar het midden en bind ze dicht met keukentouw. Herhaal dit voor alle crêpes. Zijn je crêpe-pakketjes afgekoeld tijdens het maakproces? Verwarm ze dan kort in een voorverwarmde oven op 180°C.
Elke maand sturen we je nieuwe recepten en ideeën om het leven nog feestelijker te maken.
© Tiense Suikerraffinaderij Contact Disclaimer Privacy Tiense Suiker website
Voor de crêpes:
150 g bloem
300 ml volle melk
1 el gesmolten boter
1 ei
Snufje zout
Boter of olie om te bakken
Voor de gekarameliseerde appels:
2 appels
50 g boter
50 g Cassonade Graeffe
½ tl kaneel
Sap van ½ citroen
Voor de mascarponevulling:
250 g mascarpone
2 el Tiense Bloemsuiker
1 tl vanille-extract
1 el room
+/- 6 pakketjes
Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Zeef de bloem in een kom en voeg een snufje zout toe. Maak een kuiltje in het midden en voeg het ei toe. Voeg de gesmolten boter, de helft van de melk toe en klop het beslag tot er geen klonters meer zijn. Voeg de rest van de melk en klop tot een glad beslag. Laat het beslag 30 minuten rusten.
Maak ondertussen de appeltjes: schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en voeg de appelblokjes toe. Bak 3-4 minuten tot ze beginnen te kleuren. Strooi de cassonade graeffe en kaneel over de appels en roer goed door. Laat dit karamelliseren terwijl je af en toe roert (ongeveer 5 minuten). Voeg het citroensap toe en laat nog een minuut sudderen. Hou de appeltjes warm terwijl je de pannenkoeken bakt.
Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan en bak dunne crêpes.
Meng de mascarpone, bloemsuiker, vanille-extract en room in een kom tot een gladde massa.
Leg een crêpe op een bord. Gebruik een spuitzak of een lepel om wat mascarpone in het midden van de crêpe aan te brengen. Voeg 1-2 eetlepels gekarameliseerde appels toe. Vouw de randen van de crêpe naar het midden en bind ze dicht met keukentouw. Herhaal dit voor alle crêpes. Zijn je crêpe-pakketjes afgekoeld tijdens het maakproces? Verwarm ze dan kort in een voorverwarmde oven op 180°C.