Recept: Tea cakes

Ingrediënten

16 cakejes

200 g boter
200 g Tiense Cassonade Graeffe
zeste van 1 citroen
4 eieren
200 g amandelmeel
50 g bloem
½ theelepel bakpoeder
¼ theelepel zout
100 g Tiense bloemsuiker
3 eetlepels roze pompelmoessap

Bereiden

Klop de boter, Tiense Cassonade Graeffe en citroenzeste met een elektrische mixer tot een luchtige massa. Voeg de eieren en amandelmeel afwisselend toe. Roer de bloem, bakpoeder en zout onder het botermengsel.

Vet kleine bakvormpjes in met bakspray en een laagje amandelmeel. Schep de vormpjes voor ¾ vol en bak voor 40 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een taartrooster.

Meng de Tiense bloemsuiker met het pompelmoessap en meng goed door elkaar. Schenk een theelepel van het glazuur over elk cakeje.

Rating

keukenprins
Wil je een feestje zonder gedoe, regel dan je eigen kok. Je hoeft niets meer voor te bereiden. En ook het opruimen wordt voor je gedaan. Hoe relaxed is dat?

Tea cakes

Tea cakes

Ingrediënten

16 cakejes

200 g boter
200 g Tiense Cassonade Graeffe
zeste van 1 citroen
4 eieren
200 g amandelmeel
50 g bloem
½ theelepel bakpoeder
¼ theelepel zout
100 g Tiense bloemsuiker
3 eetlepels roze pompelmoessap

Bereiding

Klop de boter, Tiense Cassonade Graeffe en citroenzeste met een elektrische mixer tot een luchtige massa. Voeg de eieren en amandelmeel afwisselend toe. Roer de bloem, bakpoeder en zout onder het botermengsel.

Vet kleine bakvormpjes in met bakspray en een laagje amandelmeel. Schep de vormpjes voor ¾ vol en bak voor 40 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een taartrooster.

Meng de Tiense bloemsuiker met het pompelmoessap en meng goed door elkaar. Schenk een theelepel van het glazuur over elk cakeje.