Recept: Gekarameliseerde wortelen met hummus

Ingrediënten

200 g kleine wortelen, schoongemaakt

20 g Cassonade Graeffe

1 teentje look, geperst

30 ml olijfolie

Peper en zout

400 g zelfgemaakte of bio hummus

2 el granaatappelpitjes

1 el hazelnootstukjes

Bereiden

+/- 4 personen

Bereidingstijd: 5 minuten

Baktijd: 25 minuten

Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de suiker, boter, look, olie, zout en peper door elkaar in een kom. Haal de wortelen door dit mengsel en plaats ze op een met met bakpapier beklede bakplaat. Bak +/- 15 minten. Draai ze om, verlaag de temperatuur naar 200°C en bak nog 5-10 minuten tot ze zacht en gekarameliseerd zijn.

Doe de hummus in een schotel, verdeel de wortelen erover en werk af met de granaatappelpitjes en hazelnootstukjes.

Rating

keukenprins
Wil je een feestje zonder gedoe, regel dan je eigen kok. Je hoeft niets meer voor te bereiden. En ook het opruimen wordt voor je gedaan. Hoe relaxed is dat?

Gekarameliseerde wortelen met hummus

Ingrediënten

200 g kleine wortelen, schoongemaakt

20 g Cassonade Graeffe

1 teentje look, geperst

30 ml olijfolie

Peper en zout

400 g zelfgemaakte of bio hummus

2 el granaatappelpitjes

1 el hazelnootstukjes

Bereiding

+/- 4 personen

Bereidingstijd: 5 minuten

Baktijd: 25 minuten

Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de suiker, boter, look, olie, zout en peper door elkaar in een kom. Haal de wortelen door dit mengsel en plaats ze op een met met bakpapier beklede bakplaat. Bak +/- 15 minten. Draai ze om, verlaag de temperatuur naar 200°C en bak nog 5-10 minuten tot ze zacht en gekarameliseerd zijn.

Doe de hummus in een schotel, verdeel de wortelen erover en werk af met de granaatappelpitjes en hazelnootstukjes.