Karamel drip cake

Ingrediënten

6 personen

200 g Tiense Cassonade Graeffe
100 g boter
12 cl + 25 cl room
200 g zelfrijzende bloem
200 g Tiense Zeer Fijne Suiker
5 eieren, gescheiden

Bereiden

Doe de Tiense Cassonade Graeffe en boter in een pannetje en laat smelten. Wanneer de suiker volledig is gesmolten, doe de 120 ml room bij de karamel. Giet in een kannetje en laat volledig afkoelen.

Klop de eiwitten op hoge snelheid met een elektrische mixer. Giet er beetje bij beetje de Tiense Zeer Fijne Suiker en daarna de eigelen bij. Roer als laatste de zelfrijzende bloem door het beslag. Verdeel het beslag over 3 kleine springvormen en bak voor 40 minuten in een op 160 graden voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen.

Klop de resterende room op. Verdeel de slagroom tussen de verschillende lagen taart en besmeer ook de buitenkant van de taart met slagroom.

Schenk de karamel langs de boord van de taart tot er een mooi ‘drip’ patroon tevoorschijn komt. Vul daarna de rest van de bovenkant in.

keukenprins
Wil je een feestje zonder gedoe, regel dan je eigen kok. Je hoeft niets meer voor te bereiden. En ook het opruimen wordt voor je gedaan. Hoe relaxed is dat?