Recept: Geitenkaasdip met gekarameliseerde uien

Ingrediënten

3 uien

2 el olijfolie

2 el Cassonade Graeffe

½ tl zout

400 g geitenkaas

2 el pijnboompitten

3 vijgen

Peper en zout

5 takjes tijm

Crackers om te serveren

Bereiden

+/- 4 personen

Bereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd: 25 minuten

Baktijd: 35 minuten

Verwarm de olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag. Snij de uien in halve ringen en doe in de pan. Voeg de zout en Cassonade Graeffe toe en laat 15 minuten bedekt bakken op een zacht vuur. Roer af en toe.

Haal het deksel eraf en bak al roerend gedurende 10 minuten tot de uien mooi gekarameliseerd en goudbruin zijn.

Doe de geitenkaas in een ovenschaal en verdeel de gekarameliseerde uien erover. Halveer de vijgen en doe deze ook in de schotel. Bak gedurende 25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Zet de oven nu op de grillstand en grill nog 5 minuten.

Rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn en verdeel deze over de geitenkaasdip. Werk af met tijm en serveer warm met crackers.

Rating

keukenprins
Wil je een feestje zonder gedoe, regel dan je eigen kok. Je hoeft niets meer voor te bereiden. En ook het opruimen wordt voor je gedaan. Hoe relaxed is dat?

Geitenkaasdip met gekarameliseerde uien

Ingrediënten

3 uien

2 el olijfolie

2 el Cassonade Graeffe

½ tl zout

400 g geitenkaas

2 el pijnboompitten

3 vijgen

Peper en zout

5 takjes tijm

Crackers om te serveren

Bereiding

+/- 4 personen

Bereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd: 25 minuten

Baktijd: 35 minuten

Verwarm de olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag. Snij de uien in halve ringen en doe in de pan. Voeg de zout en Cassonade Graeffe toe en laat 15 minuten bedekt bakken op een zacht vuur. Roer af en toe.

Haal het deksel eraf en bak al roerend gedurende 10 minuten tot de uien mooi gekarameliseerd en goudbruin zijn.

Doe de geitenkaas in een ovenschaal en verdeel de gekarameliseerde uien erover. Halveer de vijgen en doe deze ook in de schotel. Bak gedurende 25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Zet de oven nu op de grillstand en grill nog 5 minuten.

Rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn en verdeel deze over de geitenkaasdip. Werk af met tijm en serveer warm met crackers.